Kunstnernavn:

Knud Erik Sørensen

Kunstværker:
Foto:
Knud Erik Sørensen
  1. Nationalitet:
    Dansk
  2. Født:
    1951

Om kunstneren:

Født i 1951.
Autodidakt.
Kunsten har altid været en stor del af Knud Erik Sørensens liv. Små historier eller Coopers indianerromaner, der blev omsat til tegnefilm og vist i skolen, reportagetegning i naturen. Men da Paris første gang blev besøgt i 1974, kom han aldrig rigtigt over det og følte, at han egentlig burde være født dér.
”Byernes by skabte kaos i sindet og lidenskabelig kærlighed – til byen og senere andre byer som generel tilstand. Det er billederne i en by, fortællingen i dem, ligesom et portræt, der sætter mig i gang, og navne som Wim Wenders og Edward Hopper spiller bestemt ind.
Jeg er rejst efter byer, efter deres navne! Buenos Aires lyder fantastisk, her måtte være noget. Man skal sætte sig ind i deres historie, for så får man sjæl med. Havanna er fantastisk, ligesom de franske og italienske byer.
Så kom Mellemøsten ind: Tel Aviv, Jerusalem, Kairo og ikke mindst Damaskus, som alle burde besøge. Et ophold i Det danske Institut satte mig for alvor på nye spor, og det kan godt vare hele livet, iblandet interessen for kultur og politisk udvikling på de kanter. Men nu er det New Yorks forunderlige dynamik, der er emnet for mine olie/akrylmalerier og collager. Her er ingen ældgammel historie, alligevel er her masser af historier”.
Plakatriv fra gadens mure og plankeværker indgår i store, bemalede collager. Dele af ord bruges flittigt på grund af betydning eller bare bogstavernes flotte grafik ved siden af ugemagasiner og gamle postkort i abstrakte kompositioner. Samspil af form og farve producerer energi.

KES udstiller i virksomheder, udfører illustrations- og plakatopgaver, underviser og foredrager.


Her er et eksempel på et bestillingsarbejde, som Knud Erik har udført i 2018.

KES_demo
KUNSTVÆRKER:

Se alle kunstnerens værker her


Del